fbpx

Magnesia Festival A:sta Ö:hön – mikä on tämä sydämellinen saarifestivaali?

 Kuva: Matti Keski-Kohtamäki Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Magnesia Festival… oliko se jossain saarella ja mitä siellä tehtiinkään? Ja oliko sillä jotain tekemistä Magnesiumin kanssa? Magnesia Festivalin A:sta Ö:hön listauksen luettuasi sinulle selviää, mistä on kyse ja miksi Magnesia on kesän tunnelmallisin viikonloppu.

A = Aurinko

Elokuun alku on todennäköisin aika saada nauttia auringosta ja lämmöstä Suomessa, ja Magnesia Festival vietetään 3.-5.8.2018. Edellisinä vuosina Magnesiassa on saatu nauttia auringosta – ainakin yhtenä päivänä. 😉 Onneksi sateen sattuessa mahdumme myös sisätiloihin.

B = Bileet

Juhliminen ei tule ensimmäisenä Magnesiasta mieleen, mutta elämänilo, tanssiminen ja yhteisöllisyys tekevät Magnesiasta monen mielestä kesän parhaimmat bileet. Viiniäkin saa, mutta tanssijalka lähtee vipattamaan ilmankin sitä. Tänä vuonna lauantai-ilta on Magnesian varsinainen biletysilta.

D = Dj’t

Magnesian musiikissa Flow Festival kohtaa sydämen ja sielukkuuden. Saarella soittavat liveartistit ja dj’t tarjoavat sulosointuja musadiggareiden korville. Magnesian musiikista vastaa Oded Peled – tunnettu dj hänkin - jonka sormien läpi Magnesiaan pääsee vain parasta musiikkia.

E = Elämys

Magnesiaa voi parhaiten kuvata sanalla kokonaisvaltainen elämys kaikille aisteille. Siksi monet viipyvät Lonnassa aamusta iltaan välillä käyden tunneilla ja työpajoissa ja välillä vain hengaillen ja tunnelmasta ja saaristoluonnosta nauttien.

F = Fiilis

Jos jokin asia Magnesiassa on uniikkia, se on tunnelma. Kävijät ovat kuvailleet tunnelmaa lämpimäksi, erityislaatuiseksi ja maagiseksi. Hyvä tuuli, hymyt ja halaukset jotenkin vain tarttuvat Magnesiassa!

H= Heartful Living

Magnesian arvot voi tiivistää termiin Heartful Living, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna sydämestä käsin elämistä ja hieman avattuna myötätuntoista, tiedostavaa ja vastuullista elämistä yhteydessä itseen ja muihin.

I = Ihana

Todennäköisesti eniten Magnesia Festivalin aikana kuultu sana! Ylisanat loppuvat helposti tapahtuman aikana, joten kannattaa viitata vain kaikkeen sanalla ihana, niin olet muiden kävijöiden kanssa samalla aaltopituudella.

J = Jooga

Jooga on iso osa Magnesiaa, mutta Magnesia ei ole pelkästään joogaa. Ohjelmaa löytyy runsaasti myös niille, jotka eivät ole joogakärpäsen puraisemia. Ja joogahurahtaneita vasta hemmotellaan, sillä tuntien valikoima on kesän monipuolisin ja mielenkiintoisin.

 Kuva: Matti Keski-Kohtamäki Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

K = Keltainen talo

Magnesian työpajat pidetään Keltaisessa talossa, kahdessa vanhassa, sielukkaassa Miinamakasiini-rakennuksessa sekä päälavan terassilla. Rakennusten ja miljöön historiallista tunnelmaa on vaikea kuvata, se pitää kokea!

L = Lonna

Lonnan saaren puitteet ovat osa Magnesian maagisuutta. Sielukkaat rakennukset, saaristoluonto ja ympäröivä meri hellivät jo itsessään, ja kun siihen lisää Magnesian ohjelman ja ihmiset, vaikutus nousee moninkertaiseksi.

M = Musiikki

Magnesian tunnelmaa sulostuttavat liveartistit ja dj’t, joita kuunnellessa voi chillata ja nauttia auringosta tai laittaa jalalla koreaksi.

N = Nimi

Tiesitkö, että Magnesia Festivalin nimi juontaa juurensa Lonnan saaren historiasta? Lonnassa oli muinoin armeijan miinalaivojen demagnetointi-asema. Ja toki Magnesia viittaa myös magneettiseen vetovoimaan, joka vetää tapahtumaan uudestaan ja uudestaan.

O = Oma rauha

Vaikka Lonnan saari on vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, sinne saavuttaessa tuntuu kuin tulisi toiseen maailmaan: liplatteleva meri, huutavat lokit ja Lonnan kalliot hoivaavat kehoa ja mieltä viikonlopun aikana.

P = Perhesunnuntai

Tänä vuonna Magnesiassa järjestetään ensimmäistä kertaa perheohjelmaa sunnuntaina, jolloin mukaan voi ottaa maksutta 1-2 lasta nauttimaan yhdessäolosta. Sunnuntai ei kuitenkaan ole pelkästään perheille, vaan suurin osa sunnuntaina ohjelmasta on suunnattu kaikille.

 R = Ruoka

Magnesian ruoka hellii paitsi makuhermoja, myös kehoa ravitsevassa mielessä: raakakakkuja, mehuja, salaatteja… Tänä vuonna ruokatoimijoita on useampi ja ruokaa tarjoillaan terveellisen festariruuan hengessä.

 S = Sauna

Lonnan upea sauna on ensimmäistä kertaa koko festariviikonlopun Magnesia-vieraiden käytöstä. Sauna kuuluu maksutta kolmen päivän lippuun ja siellä pidetään myös muutamia työpajoja – suomalaiseen tapaan saunan lauteilla.

 T = Tanssi

Magnesian ohjelmaan on tuotu entistä enemmän yhteisöllistä tanssia – ei koreografioita, vaan enemmän vapaaseen liikkeeseen perustuvia tanssitunteja ja työpajoja. Mikä onkaan voimauttavampaa kuin antaa vapaan liikkeen viedä.

U = Upgrade

Yksi tämän vuoden Magnesian ohjelmakategorioista. Magnesian ohjelma on jaettu neljään kategoriaan, mikä helpottaa juuri sinulle sopivan ohjelman löytymistä.

Kategoriat ovat:

  • MOVE: dynaamisia joogatunteja ja kehon liikuttamista
  • UPGRADE: tietoa ja inspiraatiota elämyksellisillä luennoilla ja työpajoissa
  • TRANSFORM: syvää sisäistä työskentelyä
  • LOVE: rentoutumista ja itsensä hemmottelua

 Kuva: Matti Keski-Kohtamäki Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

V = Vapaaehtoiset

Magnesiaa ei syntyisi ilman lukuisia vapaaehtoisia, jotka palvelevat väsymättä festarivieraita viikonlopun ajan. Monet vapaaehtoisista palaavat aina seuraavana vuonna uudestaan hommiin, sillä Magnesian eteen työskentelevässä porukassa on niin mukavaa ja merkityksellistä.

W = Workshopit

Magnesian ohjelma on täynnä mielenkiintoisia ja laadukkaita workshopeja. Ensi kesänä pääsemme sukeltamaan muun muassa parisuhteen, deittailun, henkisen kasvun ja perfektionismista vapautumisen teemoihin.

Y = Yhteisöllisyys

Magnesian avoimen ilmapiirin takia tapahtumassa on helppo lähestyä ja tutustua muihin ihmisiin. Useampi kävijä on kertonut löytäneensä Magnesiasta uusia ystäviä. ”Oli ihmeellistä, että vieraat ihmiset juttelivat minullekin, vanhalle ihmiselle”, kommentoi erään järjestäjän seitsemänkymppinen äiti.

Ä = Äijät

Luulitko että Magnesia on vain joogaaville naisille? Luulit väärin! Myös miehille (jopa niin sanotuille äijille) löytyy Magnesiasta mielenkiintoista sisältöä, saunomista ja tarvittaessa myös olutta. Voit esimerkiksi laittaa parisuhdetaitosi uuteen uskoon, treenata kehopainoharjoittelua tai osallistua Teemu Syrjälän miestyöpajaan. Ja jos mikään muu ei vedä Magnesiaan, luulisi suuren joukon naisia vetävän. 😉

Ö = Öisin

Öisin Magnesia Festivalin vieraat nukkuvat omassa sängyssä tai hotellissa Helsingissä. Lonnassa ei voi yöpyä, joten retriittiin verrattuna Magnesia on niin sanottu kaupunkifestivaali, johon tullaan aamulla ja lähdetään illalla. JT-Linen lautat kuljettavat Magnesia-vieraat edes-takaisin saareen Helsingin Kauppatorilta.

Magnesia Festival 3.-5.8.2018 Lonnan saarella, Helsingissä. 

Uutiskirje

Tilaa Magnesia Festivalin uutiskirje antamalla sähköpostiosoitteesi ja kuule ensimmäisenä, mitä tapahtuu

Magnesia Festival

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram