fbpx

Näin hoidat kauneuttasi läsnäololla ja kosketuksella – lue Mariela Sarkiman vinkit oman hehkusi löytämiseen

Hyvä olo ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä kauneuden ja hyvinvoinnin kanssa. Ne ammentavat yhdessä energiansa sisällemme kätketystä naiseuden voimavarasta, joka oikealla tavalla esiin houkuteltuna auttaa meitä voimaan arjessa paremmin ja säteilemään positiivista energiaa myös ympärillemme.

Mieli ja keho tarvitsevat haastetta pysyäkseen hyvässä vireessä ja pitääkseen meidät elinvoimaisina. Monipuolinen liikkuminen yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja riittävän levon kanssa luovat hyvinvoinnin tukirangan, mutta kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta puhuttaessa myös läsnäoleva oman itsensä kohtaaminen, itsehoito ja -hemmottelu ovat tärkeitä, helposti unohduksiin jääviä rakennuspalikoita.

“Terve sielu terveessä ruumiissa”

Eri kulttuureissa on ollut kautta aikojen monenlaisia kehonhoitorituaaleja, kuten kylpeminen, höyryssä puhdistautuminen, vartalokääreet, -hauteet ja -kuorinnat sekä erilaiset hieronnat. Näiden fyysiseen kehoon kohdistuvien hoitorituaalien taustalla on kuitenkin useimmiten henkisen hyvinvoinnin edistäminen, ”Terve sielu terveessä ruumissa.”  Tänä päivänä day spat ja kauneushoitolat tarjoavat hemmottelu- ja hierontahoitoja laidasta laitaan, mutta kehon ja mielen yhteyttä on tärkeä pitää jatkuvasti yllä myös omassa arjessa erilaisin itsehoitomenetelmin.

Huomio itseen

Me naiset olemme tottuneet olemaan monikanavaisia ja tehokkaita kaikilla elämän osa-alueilla. Useimmiten huomio suuntautuu itsestä ulospäin ja oman itsen hoivaaminen ja hemmottelu jää helposti väliin. Kestävän hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää pitää huolta myös itsestään. Se, että kaipaa ja tarvitsee omaa aikaa ja haluaa huolehtia itsestään on tervettä. Itsen huomioiminen ja kuunteleminen on välttämätöntä! Akut latautuvat parhaiten pienillä tasaisin väliajoin tapahtuvilla itsehoitohetkillä, joiden aikana keho ja mieli saavat nauttia omasta jakamattomasta huomiosta.

Itselleen huomion antaminen voi tuntua aluksi haasteelliselta, mieleen tulee helposti monta muuta ”tärkeämpää” asiaa, jotka pitäisi hoitaa. Tämän takia on hyvä varata kalenterista vaikkapa viikottainen oma hetki, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan itselle. Se, että suo itselle kehon ja mielen yhteydelle pyhitetyn hetken, saa nopeasti aikaan muutoksen, joka alkaa versota positiivista energiaa ympärilleen.

Yhteys syntyy läsnäolosta ja aidosta kontaktista

Oma hetki staattisessa meditaatioasennossa istuen, huomio tiukasti yhteen kohteeseen keskittäen voi tuntua haastavalta ajatukselta, mutta onneksi yhteyttä voi lähteä avaamaan myös pehmeämmin keinoin. Erityisen hyvin meille naisille toimiva keino kehon ja mielen yhteyden löytämiseen syntyy lempeän läsnäolon kautta. Soljuvan liikkeen yhdistäminen rauhallisen hengityksen ja lempeään kosketukseen luo linkin itseen uudenlaisella, sallivalla tavalla. Se on kuin pikatie omaan ytimeen, aitoon minuuteen! Kun tämän tilan meditatiivisuuteen lisätään vielä akupainanta- ja hierontaotteilla tehtävä vartalon- ja kasvojenhoitorituaali, tuloksena on kokonaisvaltainen hemmotteluhetki itselle.

Kosketuksen voima

Kosketuksella on todettu olevan runsaasti hyvinvointivaikutuksia. Ihomme pinta on täynnä aistivia hermosoluja, joiden välityksellä kosketusimpulssi kulkee aivoihin saaden aikaan hyvänolon hormonien vapautumisesta aiheutuvaa rentoutumista, mielialan kohoamista ja onnen tuntemuksia.

Välittäjäaine Serotoniini säätelee mielialaa ja vireystilaa ja sillä on sormensa pelissä myös ruokahalun sekä nautinnon kokemisen kanssa. Dopamiini osallistuu tunteiden säätelyyn lisäämällä motivaatiota ja ohjaamalla tekemään hyviä, palkitsevia valintoja. Lähivuosina tutkijoiden huomio on kiinnittynyt entistä enemmän ”onnellisuushormoni” Oksitosiiniin, joka säätelee läheisyyden ja sitoutumisen tunnetta niin toisiin ihmisiin kuin omaan itseen. Se myös lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, tätä hormonia erittyy runsaasti mm. imettävilllä äideillä. Kosketus ja läheisyys ovat avainsanoja oksitosiinin erittymisessä.

Elintärkeä iho

Iho on suurin elimemme jonka kautta kehoon imeytyvät niin elintärkeät ravintoaineet kuin haitalliset pienhiukkasetkin. Iho kokee jatkuvasti erilaisia haasteita, jotka johtuvat sekä ulkoisista että sisäisitä tekijöistä. Luonnollisen ikääntymisen myötä ihon joustavasta rakenteesta huolehtivien proteiinien, elastaanin ja kollageenin tuotanto hidastuu, jolloin ihon kimmoisuus vähenee, eli iho veltostuu.

Auringonvalo on suurin ihon hyvinvointiin vaikuttava ulkoinen tekijä. Pitkät UVA -säteet tunkeutuvat syvälle ihoon lisäten vapaiden radikaalien muodostumista, kun taas lyhyemmät UVB-säteet jäävät ihon pintaan aiheuttaen mm. ihon palamisen, mutta toisaalta myös tehostaen D-vitamiinintuotantoa ihosoluissa. Myös ilmansaasteista imeytyy ihoon vapaita radikaaleja, jotka rappeuttavat ihosoluja nopeuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista. Pohjoisen kylmä ja kuiva ilma sekä suuret lämpötilavaihtelut talvipakkasesta lämmitettyyn sisäilmaan kuivattavat ihon pintakerroksia, joten haasteita on kerrakseen!

Perusihonhoidoksi riittää päivittäinen puhdistus ja kosteutus, mutta öljyjen lisääminen omaan hoitorutiinin edesauttavat ihoa voimaan entistä paremmin ympäri vuoden.

Weledan klassikkoöljyt ovat olleet markkinoilla jo vuosia. Taustalta löytyy kolmen uraauurtaneen tiedenaisen- ja miehen ajatus ihmisen viisaudesta, kehon, mielen ja sielun yhteydestä, joka toimii vielä tänäkin päivänä Weledan tuotefilosofiaan pohjana. Tuotteissa käytetään aina puhtaita biodynaamisesti viljeltyjä luonnon raaka-aineita, joita hyödyntämällä on syntynyt vuodesta 1921 markkinoilla ollut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiva tuotesarja.

Puhtaat, luonnollisista raaka-aineista valmistetut vartalon- ja kasvojenhoitoöljyt saavat ihon tuntumaan pehmeältä ja joustavalta, ja niiden levittäminen on helppo yhdistää omaan itsehoitohetkeen.

Oman suosikkivartaloöljyn voi valita joko ihon tai mielen tarpeiden mukaan

Laventeli – Rentouttaa mieltä, kosteuttaa kuivaa ihoa
Ruusu – Rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa
Tyrni – Energisoi mieltä, stimuloi ihon uusiutumista
Sitrus – Piristää mieltä, virkistää, elvyttää ja ravitsee ihoa

Kasvoöljyjen klassikkoa, manteliöljyä, voi käyttää iholle joko sellaisenaan, tai sitä voi sekoittaa muutaman tipan omaan päivä/yövoiteeseen. Itse käytän öljyä iltaisin, jolloin ihoa pehmentävät tyydyttymättömät rasvahapot ja flavonoidit saavat imeytyä ja vaikuttaa kaikessa rauhassa yön ajan.

Talvella ihoni ollessa erityisen kuiva levitän öljyn aamuin-illoin puhdistetulle iholle kosteusvoiteen alle. Tällä herkälle iholle suunnitellulla öljyllä voit myös putsata silmämeikin ja se toimii erinomaisena ihon suojana pakkassäällä.

Tehokuurina väsyneen ihon virkistämiseen suosin kasvoöljyampulleja. Villiruusunmarjansiemen-, manteli-, jojoba-, persikankivi- ja helokkiöljyn yhdistelmä pehmentää ja uudistaa ihosolukkoa saaden kasvot hehkumaan kauniina. Tähän viikon ajan iltaisin tehtävään kauneusrituaaliin kuuluu myös ampullien levittämiseen suunniteltu kasvojen ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava ja ampullien vaikutusta tehostava kasvohieronta.

Merkkaa kalenteriin ensimäinen oma itsehoitohetki lauantaina 4.8. klo 14.30-16

Tämän kesän Magnesia Festivalilla pääset kokemaan hemmottelevan itsehoitohetken KOKONAINEN-workshopissa. Työpajan aikana herätellään lempeästi omaa tietoisuutta sekä luovan voiman energiaa, Kundalini Shaktia. Rauhallisten fyysisten harjoitteiden avulla pehmennetään kehoa ja pyritään purkamaan lihaksiin kertyneitä jännitystiloja. Soljuvaan liikkeeseen yhdistyy meditatiivisuus erilaisten mielikuvaharjoitusten ja hengitystekniikoiden avulla sekä kosketuksen voima helpoin kehon ja kasvojen akupainanta- ja hierontatekniikoin. 

Lauantai-iltapäivän hemmotteluhetkessä mukana Weledan ihon- ja vartalonhoitotuotteet, kaikille osallistujille on luvassa myös upea lahjakassi!

Nähdään Lonnan saarella Magnesiassa!

Rakkaudella,
Mariela

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Weledan kanssa.

Uutiskirje

Tilaa Magnesia Festivalin uutiskirje antamalla sähköpostiosoitteesi ja kuule ensimmäisenä, mitä tapahtuu

Magnesia Festival

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram