fbpx

Astrologian ABC: Aloita näistä, jos haluat parantaa itsetuntemustasi

Ajattelitko, että naistenlehtien viihteelliset horoskoopit ja niiden maalailemat suuret tunteet ja draama ovat astrologiaa? Luulit väärin. Astrologia tutkii, tarkastelee ja pyrkii ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä ja sen kautta tapahtumia ja ilmiöitä. Astrologi Sointu Hietala kertoo, mistä aloittaa oman syntymäkarttansa tulkitseminen.

Astrologia on ennen kaikkea energeettinen kieli itsetuntemukseen ja tietoisuuteen sekä ymmärrykseen vallitsevista energioista itsessämme ja ympärillämme. Se on dialogia planeettojen kanssa: seurataan planeettojen kulkua ja maapallon ilmiöitä. 

Meillä kaikilla on oma värähtelytaajutemme – ihmisillä, planeetoilla ja kaikella muullakin täällä Universumissa. Näiden kohdatessa syntyy erilaisia reaktioita, jotka vaikuttavat niin itseemme kuin ympäristöömme. Sään ennustaminen ei ole mahdollista, mutta jos jotain, astrologia on ikään kuin dialogia planeettojen kanssa: seurataan planeettojen kulkua ja maapallon ilmiöitä. 

Erinomainen työkalu itsetuntemuksen, tietoisuuden ja ymmärryksen parantamiseen

Astrologiassa piilee suuri potentiaali itsetuntemuksen kehittämiseen. Yksinkertaistettuna se koostuu kahdestatoista eläinradan merkistä, jotka varmasti ovat meille kaikille tuttuja nimenomaan niistä naistenlehtien horoskoopeista, asteroideista ja painotuksista, kuten askendentti eli nousumerkki, deskentti eli laskumerkki, keskiyö (IC) ja keskipäivä (MC). 

Nämä ovat jakautuneet kahteentoista huoneeseen, joista kukin vastaa tietystä osa-alueesta ihmisessä ja hänen elämässään. Huoneiden ns. hallintoalueet määräytyvät merkkien mukaisesti, mikä tarkoittaa, että ensimmäinen huone on astrologisen vuosikalenterin eli eläinradankin mukaan oinaan huone. Toinen on härän, kolmas kaksosen, neljäs ravun, jne.

Nämä yhdessä muodostavat sen mahtavan kudelman, jota kutsutaan ihmiseksikin kutsutaan, jolla on oma persoona ja joka ilmentää itseään todella monitahoisesti. 

Selvitä oma syntymäkarttasi

Sivustoja, jotka tarjoavat syväsukelluksen astrologiaan, on monia. Monet niistä tarjoavat mahdollisuuden oman syntymäkartan luomiseen. Syntymäkartta, jota voisi kuvailla eräänlaisena kuvakaappauksena taivaista sillä hetkellä kun synnyit, piirtyy oman syntymäajan ja -paikan perusteella. Yksi tällainen on esimerkiksi astro.com.  

Fiktiivinen esimerkki syntymäkartasta (lähde: astro.com).

Kun oma syntymäkartta on piirretty, olet valmis sukeltamaan sen syövereihin. Varoituksen sana: se saattaa viedä mukanaan! 

Planeetoillakin on oma luonteensa – etene näin

Planeetat ovat saaneet luonteenpiirteensä siitä, mitä maailmanhistoriassa on tapahtunut niiden löytymisen aikaan.

Esimerkiksi Uranuksen löytyminen ajoittui samoihin aikoihin Ranskan vallankumouksen kanssa, mikä teki siitä vallankumouksen ja kansalaisaktivismin planeetan, joka edustaa itsenäisyyttä, vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa. Tämän perusteella voimme ymmärtää ja tulkita Uranuksen vaikutusta maapallon tapahtumiin yhä tänä päivänä sen kulkiessa eri merkeissä.

Kolme kovaa eli aurinko, nousumerkki ja kuumerkki

“Kolme kovaa”, eli aurinko, nousumerkki ja kuumerkki, ovat oiva paikka aloittaa oman kartan tutkailu. Ne pystyy hahmottamaan itsestään melko helposti. 

Aurinko edustaa meidän syvintä syytä elää. Kaikki muu kartallamme on palvelemassa meitä ja tekemässä mahdolliseksi sen, että aurinkoenergiamme saisi kukoistaa.

Nousumerkkimme kertoo tavastamme operoida tässä maailmassa, ilmaista itseämme ja vuorovaikuttaa ympäristömme kanssa. Se on usein jopa näkyvämpi kuin aurinkomerkkimme, mikä tekee siitä sen, mikä näkyy meistä ulospäin. Lähestymme maailmaa nousumerkkimme kautta.

Kuumerkki edustaa meidän sydäntä ja syvintä sielua. Se on pelkojen ilmentäjä ja alitajunnan komponentti, joka kertoo siitä, millä tavalla koemme itsemme feminiinisti. Kuumerkkimme ilmenee siinä, miten reagoimme eri tilanteissa. Oletko äkkipikainen vai rauhallinen? 

Persoonalliset planeetat eli Venus, Mars ja Merkurius

Kun olet käynyt läpi aurinko-, nousu- ja kuumerkit, voit seuraavaksi ottaa haltuun persoonalliset planeetat eli Venuksen, Marsin ja Merkuriuksen. Missä merkissä ja huoneessa ne sijaitsevat kartallasi? 

Merkurius on älyn, kommunikoinnin ja ajattelun planeetta. Se on sisäinen opettajamme, joka katsoo meidän päälle pitäen huolta siitä, että toimimme linjassa arvojemme kanssa. Miten kommunikoimme, keskustelemme ja kirjoitamme? 

Venus on rakkauden ja parisuhteen planeetta, joka kertoo arvoistamme, kauneusihanteistamme ja sisäisestä feminiinistämme. Mitä feminiinisyys minulle merkitsee? Millä tavalla haluan olla nainen? 

Entä mitkä ovat ideaalini ihmisenä? Mitä odotamme parisuhteelta? Millaisten arvojen mukaan haluamme elää? Miten nämä näkyvät meidän tunteiden ilmaisussa? 

Mars taas on työn, toiminnan ja tekemisen planeetta. Se on sisäisen maskuliinimme, joka kertoo siitä, miten puolustamme itseämme, millaisesta treenistä tykkäämme, millaiset miehet viehättävät meitä eniten? Naisilla se kertookin siitä, minkälaisen miehen haluaa itselleen.

Parisuhteissa Venuksen ja Marsin yhdistelmä on tärkeä tekijä, sillä niiden pitäisi olla sisäisesti tasapainossa. Jos haluaa tutkia millainen “match” on kumppaninsa kanssa, voi teettää synastriakartan, jonka avulla selviää vahvuudet suhteessa toiseen ja toisaalta haasteet.

Sosiaaliset planeetat eli Jupiter ja Saturnus

Persoonallisten planeettojen jälkeen voit siirtyä tarkastelemaan sosiaalisia planeettoja, eli Jupiteria ja Saturnusta. Nämä tuovat tiettyä leimallisuutta persoonaan, mutta eivät ole ihan niin iholla kuin tähän asti käsitellyt planeetat. 

Jupiter tuo meille onnea, menestystä ja kasvua. Se kertoo hyvästä karmasta ja siitä, missä olemme jo onnistuneet. Riippuen siitä merkistä ja huoneesta, jolle se osuu, se tuo tietylle elämän osa-alueelle eräänlaisen jumalallisen siunauksen kalvon, joka suojelee ja tuo hyvää onnea. 

Saturnus kertoo karmastamme ja rajoituksista, joista meidän tulee oppia asioita joko siksi, että olemme jossain entisessä elämässämme eläneet ne väärin tai sitten siksi, että niitä tulee hioa vielä entisestään. Sillä on todella tärkeä merkitys kartallamme. Kun Saturnuksen opit on opittu, estot hälvenevät ja kiitos seisoo.

Viimeiset mutta ei vähäisimmät, eli Uranus, Neptunus ja Pluto

Uranus kertoo siitä, missä olet hereillä ja missä sinulla on eniten tietoisuutta. Se kertoo toisaalta itsenäisyydestä ja vapaudesta, ja toisaalta tietynlaisesta outoudesta, joka tuo hyvin autenttisen ja uniikin itseilmaisun kyvyn. Se tuo tietoisuutta itsellesi itsesi vuoksi, ja on siksi hyvä itsereflektoinnin työkalu.

Neptunus on Ihana villikortti joka tuo peililabyrintin tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se ei miellytä egoa, sillä se vie meidät polulle kohti heräämisen, joka ei näytä eikä tunnu mukavalta ollenkaan. Se tuo tietylle elämän osa-alueelle sekä sumuun kävelemisen, itsensä hukkaamisen ja eksymisen, että sitä kautta heräämisen.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Pluto on transformaation ja voiman planeetta, joka tuo meille psyykkisiä kykyjä siihen kohtaa karttaa, missä se on. Pluton huonesijainti määrittelee millä elämän osa-alueella pääset käyttämään transformaatiokykyä.

Ja mitäs sitten?

Näihin paneuduttuasi olet jo pitkällä. Jos ja kun todennäköisesti kaipaat lisäapua oman karttasi tutkimiseen, kannattaa kääntyä ammattiastrologin puoleen. Jäsentämällä kokonaisuutta ja poimimalla sieltä sen kaikista oleellisimman, ammattilaisen apu säästää sinulta mitä todennäköisimmin paitsi aikaa ja energiaa, myös hermoja!

Mitä voimme odottaa vuodelta 2021? Tämä artikkeli perustuu Sointu Hietalan tähdittämiin Kaakaokesteihin. Katso Sointun haastattelu kokonaisuudessaan Facebookista tai Instagramista. Ota myös seurantaan Magnesian Instagram, jossa julkaistaan kuukausittain Sointun tekemä täyden kuun katsaus. 

Teksti: Anna Wallin

Sointu Hietala

Sointu Hietala on astrologi, VortexHealing® -energiaterapeutti, Suoran polun ja kuumeditaatioiden ohjaaja. Vuodesta 2008 lähtien Sointu on tulkinnut astrologisesti sekä ihmisten karttoja että yleisiä ilmiöitä maailmassa. Sointun lähestymistavalle on leimallista kannustavuus ja totuudellisuus.

Keskiviikon kaakaokesteillä Anna Wallin haastattelee viikottain mielenkiintoisia vieraita, jotka avaavat meille hyvinvoinnin eri osa-alueita, kukin omasta näkökulmastaan. Aiheet vaihtelevat astrologiasta Pohjolan ayurvedaan, intuitiosta hypertodellisuuteen sekä kiltteydestä miesten tunne-elämään. Kaakaokestit nähdään alkuvuoden aikana keskiviikko-iltaisin klo 18 livenä Magnesian Facebook-sivulla ja tallenteena jälkikäteen Facebookissa ja Instagramissa IGTV:ssä. Kaakaokestit mahdollistaa Four Sigmatic, jonka reishi-kaakaomix tuo elinvoimaa kaamoksen keskelle.

Lue muut Kaakaokesteihin perustuvat artikkelit:

Miten tunnistaa oman intuition? Intuitiotutkija, taiteen tohtori Asta Raamin kolme vinkkiä kehon merkkeihin

Teemu Syrjälä ja uuden ajan miehisyys: tätä miehet kaipaavat vuonna 2021

Ayurvedan opit Pohjolaan: tiedä ainakin tämä omasta kehotyypistäsi Suomen talvessa

Palveletko muita rajattomasti? Valjasta kiltteys voimavaraksi – 5 vinkkiä

Uutiskirje

Tilaa Magnesia Festivalin uutiskirje antamalla sähköpostiosoitteesi ja kuule ensimmäisenä, mitä tapahtuu

Magnesia Festival 30.7.-1.8.2021, Suomenlinna

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram