fbpx

Mitä täysikuun tulkinnat meille kertovat? Magnesia aloittaa sisältöyhteistyön astrologi Sointu Hietalan kanssa

Tulevien kuukausien aikana pääsemme sukeltamaan täysikuun astrologia-tulkintojen pariin. Mitä astrologia oikeastaan on, mitä väärinkäsityksiä siihen liittyy ja miten sitä voi käyttää itsetuntemuksen tai ajankuvan tulkinnan välineenä? 

Magnesian sosiaalisen median kanavissa alkaa pian uusi täysikuu-postaussarja ja toteutamme sen yhdessä astrologi Sointu Hietalan kanssa. Halusimme avata teille hieman mitä uusi postaussarjamme oikein käsittelee ja mistä astrologiassa on kyse. Sointu on 43-vuotias astrologi, VortexHealing-hoitaja ja kuumeditaatio-ohjaaja. Jo 16-vuotiaana hän koki astrologiaa kohtaan kiinnostusta, kun ensimmäistä kertaa sai tulkinnan ja lasketun karttansa käsiinsä, ja tunnisti heti asioita ja omia luoteenpiirteitään kartalta. 20-vuotiaana tuntemus syveni opiskelemalla astrologiaa ja 30-vuotiaana hän alkoi tehdä astrologiaa työkseen. Sointu kertoo, että astrologia antaa hyvät valmiudet ymmärtää itseä, omia reaktioita ja motivaattoreita. Astrologiassa kartta on kaikille erilainen ja se mahdollistaa näkemään itselle tärkeitä tekijöitä ja mielenkiinnon kohteita.

1) Mitä astrologia oikeastaan on? 

Astrologia on tulkintaa energiasta ja värähtelystä kyseisessä hetkessä. Hetkestä johon olemme syntyneet. Se on läpileikkaus aurinkokunnan ja taivaankannen tilanteesta, siitä miten tilanne näkyy ihmisissä ja kuinka energiat vaikuttavat meihin. Astrologia on myös ymmärrystä itseä kohtaan. Jutut eivät yllätä kun ne tapahtuvat, vaan tapahtumia ja ilmiöitä voi jopa ymmärtää paremmin. Astrologia on energiakieli ja se selittää miksi asiat tapahtuvat juuri tiettyinä hetkinä ja tietyllä tavalla. 

2) Mitkä ovat isoimmat väärinkäsitykset liittyen astrologiaan? 

Luultavammin se, että ihmiset puhuvat helposti horoskoopeista. Astrologia on kuitenkin tieteellistä tutkimusta ihmisen käytöksestä, jossa tutkitaan planetaarisia vaikutuksia ihmiseen. Astrologiassa ihmisille on luonnekartat ja niistä on kehitelty viihteellinen versio - horoskoopit. Astrologialle on tieteellisen tutkimuksen pohja ja Walesin yliopistosta on mahdollista valmistua astrologiksi. Se on ensimmäisiä tieteitä ja ”psykologian ensimmäinen muoto”. 

3) Miten astrologiaa voi käyttää itsetuntemuksen välineenä? 

Ensiksi voi esimerkiksi lähteä tarkastelemaan omaa astrologista karttaa ja ottaa selvää luonneplaneetoista. Ota selvää omasta kuu-merkistä, Venuksesta, Marsista ja Merkuriuksesta. Aurinkomerkin eli horoskooppimerkkimme hahmottaminen voi olla haasteellista ihmisille, sillä aurinkomerkin vaikutus meissä ei aina ole yhtä selkeä ja näkyvä kuin esimerkiksi nk. nousevan merkin, joka vaikuttaa persoonaamme enemmän. Edellä luetellut planeetat kertovat mm. oman luonteesi tunne-elämästä, toiminnasta, älystä, ajattelusta, mielestä, rakkaudesta ja arvoista. Omia ominaisuuksia voi olla helpompi ymmärtää näiden kautta. 

4) Onko astrologian ympärillä tehty tieteellisiä tutkimuksia? 

Tutkimuksia on tehty lukemattomia. Kuitenkin harva tutkija haluaa nimeään assosioitavan planetaaristen energioiden tai kuun vaikutusta tutkivien energioiden tutkimuksiin, koska tätä aluetta pidetään ”huuhaana”. Jo antiikin Kreikassa on tutkittu planeettojen vaikutuksia ihmiseen ja niiden suhdetta ihmisen reagointiin. Kuitenkin esimerkiksi Current biologyssa julkaistu sveitsiläistutkimus osoitti, että kuunkierto näyttäisi vaikuttavan uneen. Tässä tutkimuksessa oli 33 osallistujaa. Ylelläkin on julkaistu tutkimus vuonna 2013, että täysikuu näyttäisi todella vaikeuttavan nukkumista. 

5) Mitä täysikuu tarkoittaa ja miksi tämä on valikoitu Magnesian sisällöksi? 

Täysikuu reflektoi ihmisessä yöllistä puolta, psyykkisyyttä, alitajuntaa ja sitä mitä ei ole näkyvillä. Täysikuu korostaa yöaikaan elettäviä osa-alueita ja se korostaa emotionaalista ja haavoittuvaa puolta, myös alitajuisia pelkoja. Täysikuu nostattaa myös paljon ylös piilotettuja asioita ihmisissä ja ihmiskunnassa. Ihmiset saattavat ylisuojella itseään, reaktiot voivat olla ylimitoitettuja ja onnettomuusriski voi kasvaa. Tällöin ihmiset ovat alttimpia neronleimauksille tai psykooseille. Yöaikaan ei esimerkiksi saisi suorittaa kirurgiaakaan, sillä kehon kuuluu levätä öisin. Etenkin täysikuun aikaan. Haluan myös osaltani Magnesian kanssa mahdollistaa teille seuraajille ja astrologiasta kiinnostuneille täsmällisiä sekä konkreettisia informaatiohetkiä ja mahdollisuuksia ymmärtää ajankuvaa - miksi asiat tapahtuvat niinkuin ne tapahtuvat.

6) Onko koronavirus jotenkin näkynyt astrologiassa? 

Astrologiassa ei koskaan tiedetä miten ilmiöt tasan tarkkaan näkyvät. Se on suuntaa antava energioiden kenttä, minkälaisten energioiden puitteissa asioita tapahtuu. Mutta se on kyllä näkynyt, sillä parhaillaan on kalat-energian aika, joka tarkoittaa illuusiota, harhaa ja kaaosta. Kaaosta oli siis odotettavissa yhteiskunnassa, mutta tässä tapauksessa se ei ole huono asia, vaan keino, jonka kautta pääsemme totuuteen. Ihmisen pitäisi nyt vain kääntyä sisäänpäin ja löytää tie, kuinka se oikea yhteys toisiin ihmisiin tapahtuikaan. Nyt on mahdollisuus parantaa se mikä on rikottu.

Täysikuun tulkintojen pariin pääset Magnesia Facebookissa ja Instagramissa. Sointu Hietalan löydät myös Facebookista ja Instagramista.

Teksti: Emilia Blomqvist

Uutiskirje

Tilaa Magnesia Festivalin uutiskirje antamalla sähköpostiosoitteesi ja kuule ensimmäisenä, mitä tapahtuu

Magnesia Festival

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram